zaterdag 30 augustus 2014

OVSE bezorgd om toenemende Russische invloed

De OVSE maakt zich grote zorgen om de uitbreiding van de gevechten in Oost-Oekraïne. Dat heeft de Zwitserse minister van Buitenlandse Zaken Didier Burkhalter vanmorgen gezegd. Burkhalter is momenteel voorzitter van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). ''De toenemende meldingen van militairen en militair materieel dat vanuit Rusland naar Oekraïne gaan baren ons zorgen'', aldus Burkhalter.

Hij roept alle betrokken partijen op een einde te maken aan het toenemende geweld en door te gaan met onderhandelen, zoals begin deze week in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Burkhalter ziet echter het meeste heil in de gesprekken die de zogenoemde contactgroep eerder al hield, waarbij de partijen onder leiding van de voormalige Oekraïense president Leonid Koetsjma de mogelijkheden bespraken om de crisis te beëindigen.

Volgens Burkhalter hebben waarnemers van de OVSE zich in het door de pro-Russische rebellen bedreigde Marioepol gevestigd om van daaruit de omgeving te observeren en om objectieve informatie te kunnen geven over wat er precies aan de hand is.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: