zaterdag 1 oktober 2011

Verkeerspolitie door ministerie aan banden gelegd

De vanwege corruptie beruchte verkeerspolitie is aan banden gelegd. Zonder goede reden mogen agenten geen automobilisten meer laten stoppen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken werkt de verkeerspolitie nu met een lijstje met twaalf punten waarop ze wel mogen optreden.

Dat betreft allereerst een overtreding van de verkeersregels. Ook als er een kentekenplaat mist of de verlichting niet in orde is, mag de verkeerspolitie het stopteken geven. Verder als een wagen betrokken is bij een verkeersongeluk of als verdacht gesignaleerd staat. Het kan ook zijn dat de verkeerspolitie een automobilist of een passagier wil spreken over een ongeluk of dat de bestuurder wordt gevraagd om de politie te assisteren bij een ongeluk.

Ook bij een snelheidsovertreding kan een automobilist tot stoppen worden gedwongen of als de lading op de wagen gevaar oplevert voor andere weggebruikers. Als een automobilist aan de kant wordt gezet, dan heeft de verkeerspolitie het recht om naar een rijbewijs, de autopapieren en de verzekering te vragen.

Bron: Forum

Geen opmerkingen: