dinsdag 25 oktober 2011

Borispil scoort slecht bij reizigers, maar er is hoop

Kiev's internationale luchthaven Borispil is de op vier na slechtse ter wereld, volgens een website waarop reizigers zelf hun oordeel kunnen vellen over de kwaliteit van de vliegvelden die ze hebben bezocht. Die reizigers beoordeelden de vliegvelden op veiligheid, het gebruikersgemak, de service en de kans om beroofd te worden.

Van Borispil wordt gezegd dat de service er slecht is, dat er een tekort is aan stoelen en dat de terminal aan de kleine kant is. Gevraagd naar de positieve kanten van de Oekraïense luchthaven luidt het oordeel: géén.

Het kan allemaal nog slechter. Zoals de luchthaven van Manilla, de hoofdstad van de Filippijnen. Reizigers klagen daar over lange afstanden, armoedige faciliteiten en de grote kans dat de bagage gestolen wordt. Manilla scoort daarmee het slechts van alle vliegvelden. Daarna volgt de luchthaven van Reykjavik (IJsland), Beauvais (Parijs) en Bergamo (Italië), waarna Borispil volgt.

Al te dramatisch is de slechte klassering van de Oekraïense luchthaven niet, want de nieuwe terminal D is in aanbouw en dat moet bij een volgende beoordeling voor een aanzienlijk betere klassering zorgen. Op 25 maart 2012 is de geplande ingebruikname. Volgens minister Boris Kolesnikov van Infrastructuur heeft de nieuwe terminal een capaciteit tussen de 10 en 15 miljoen reizigers op jaarbasis.

Bij de beste luchthavens staat Schiphol op een vijfde plaats, na Singapore, Hong Kong, Incheon (Seoul) en Kuala Lumpur.

Bron: Kyvi Post, www.sleepinginairports.com

Geen opmerkingen: