donderdag 13 oktober 2011

Duits parlementslid wil Oekraïne EK afnemen

Het Duitse parlementslid Frank Steffel (CDU) vindt dat de UEFA moet besluiten om Oekraïne het EK voetbal af te nemen, aldus Ukrayinska Pravda. "De UEFA heeft nu de kans om een daad te stellen tegenover de dictatoriale manier van rechtspreken", aldus Steffel met een verwijzing naar de veroordeling van de voormalige Oekraïense premier Joelia Timosjenko tot zeven jaar gevangenisstraf.

"Dit land veegt z'n voeten af aan de mensenrechten en de internationale wetgeving, daarom kan het geen gastheer zijn voor een belangrijk voetbaltoernooi als het EK." Steffel vindt dat Polen het Europees kampioenschap dan maar in z'n eentje moet organiseren.

De stemming in Duitsland is toch al anti-Oekraïens op het moment, maar vooral anti-Janoekovitsj. Woordvoerder Georg Streiter van de Duitse regering zei woensdag tijdens een persconferentie dat president Viktor Janoekovitsj persoonlijk verantwoordelijk wordt gehouden voor de veroordeling van Timosjenko, en dat de Duitse regering van hem verwacht dat hij het vonnis ongedaan maakt.

Bron: Western Information Center, Ukrinform

Geen opmerkingen: