donderdag 31 maart 2011

Melnisjenko: 'Kutsjma wil Janoekovitsj afpersen'

Leonid Kutsjma zou president Viktor Janoekovitsj onder druk willen zetten, zodat die er voor zorgt dat de voormalige president (1994-2005) onder de beschuldiging uit komt dat hij betrokken was bij de moord op de journalist Georgi Gongadze. Dat is volgens majoor Mikola Melnisjenko de reden waarom Kutsjma probeert een confrontatie tussen hen beiden uit te stellen.

Melnisjenko bezorgde als oud-medewerker van de veiligheidsdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken een geluidsband aan Justitie. Op die band zou te horen zijn hoe Kutsjma en zijn toenmalige stafchef Lytvin (de huidige parlementsvoorzitter) bespraken dat ze van Gongadze af wilden. Volgens Kutsjma gaat het om een vervalsing, Melnisjenko wil daarover met de oud-president in discussie tijdens één van diens verhoren door de openbare aanklager.

Melnisjenko zegt bewijzen te hebben dat Kutsjma probeert af te persen. Die bewijzen zou hij gekregen hebben uit de directe omgeving van Kutsjma. Woensdag gaf hij die informatie door aan de openbare aanklager.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: