vrijdag 18 maart 2011

President weigert vooralsnog wet pensioenhervorming

President Viktor Janoekovitsj krijgt zoveel klachten van allerlei organisaties, maar ook van particulieren over de wijzigingen in de pensioenwetgeving dat hij deze week besloot om die nieuwe wet maar eerst 'ns terzijde te schuiven. "Het blijkt dat veel mensen niet weten wat de veranderingen in het pensioenstelsel precies voor hen betekenen", aldus Janoekovitsj.

Hij heeft premier Mikola Azarov vandaag laten weten dat het kabinet maar eerst 'ns goed aan de bevolking moet uitleggen wat er eigenlijk staat te gebeuren. Daarna wil de president de pensioenwijziging serieus bekijken. Het is nu niet het moment om de nieuwe wet in het parlement aan de orde te stellen, aldus Janoekovitsj.

Hij wil ook dat Azarov en z'n ministers er eerst voor zorgen dat de mensen met een klein pensioen extra geld krijgen, zodat ze een menswaardig bestaan hebben. Ook wil Janoekovitsj dat werknemers hun werkelijke loon opgeven, dus ook het gedeelte dat ze nu zwart ontvangen. "Gebeurt dat, dan gaat hun pensioen sowieso al omhoog. In veel gevallen zelfs stérk omhoog."

Bron: Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: