donderdag 4 december 2014

UEFA haalt clubs de Krim uit Russische competitie

De UEFA heeft de voetbalclubs op de door Rusland geannexeerde Krim verboden om na de jaarwisseling mee te spelen in de Russische competitie. En daarmee liggen de clubs uit de competitie. ''De Russische voetbalbond kan de clubs van de Krim niet in de competitie opnemen zonder de instemming van zowel de UEFA als van Oekraïne'', aldus secretaris-generaal Gianni Infantino van de Europese voetbalbond.

De Russische voetbalbond RFU legt zich daar bij neer. Vice-voorzitter Nikita Simonjan van de RFU liet volgens het persbureau R-Sport meteen weten dat er geen andere keus was. Woordvoerder Pavel Ternovoi van de Oekraïense bond FFU verwelkomde het besluit van de UEFA, maar wel met de aantekening dat dit de enig mogelijke oplossing voor het moment is.

De clubs op de Krim moeten nu een eigen, onderlinge competitie opzetten. Eerder werden Tavria Simferopol en Sebastopol uit de Oekraïense competitie gezet. De clubs speelden daarin op het hoogste niveau. TSK Simferopol, SKCF Sevastopol en ZJemtsjoezjina Yalta lieten zich snel registreren in de Russische steden Krasnodar en Rostov-aan-de-Don, zodat ze in de derde divisie van de RFU konden uitkomen. Daar heeft de UEFA nu dus een stokje voor gestoken.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: