maandag 1 december 2014

Saakasjvili zwijgt over een eventuele ministerspost

De vroegere Georgische president Micheil Saakasjvili wil niet zeggen of hij is gevraagd om deel uit te gaan maken van de nieuwe Oekraïense regering. Wel gaf hij vandaag tegenover journalisten in Kiev toe dat hij een gesprek heeft gehad met parlementsvoorzitter Volodimir Hroisman. Van diverse kanten was eerder vandaag gemeld dat Saakasjvili gevraagd is om vicepremier te worden.

Volgens Saakasjvili zijn er meerdere kandidaten uit Georgie gepolst en is het niet duidelijk wie uiteindelijk een ministerschap krijgt aangeboden. Namen wilde hij niet noemen. ''Dat is een zaak van de Oekraïense regering.'' Saakasjvili is fel anti-Russisch. In eigen land lopen diverse juridische procedures tegen hem.

Partijleider Andrei Sadovi van Zelfredzaamheid heeft vandaag laten weten dat hij geen eerste vicepremier wil worden. Hij wil zijn termijn als burgemeester van de stad Lviv af maken, schrijft hij op zijn Facebookpagina. Sadovi heeft Natalie Jaresko voorgedragen voor Economische Zaken. De geboren Amerikaanse woont al twintig jaar in Oekraïne en is medeoprichter van Horizon Capital.

Bronnen: Kyiv Post, Ukrinform

Geen opmerkingen: