woensdag 3 december 2014

OVSE vindt ministerie van Informatie 'gevaarlijk'

De OVSE vindt het gisteren door het parlement in het leven geroepen ministerie van Informatie een gevaar voor de vrijheid van meningsuiting in Oekraïne. Dat heeft Dunja Mijatovic van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa vandaag via Twitter laten weten. ''Dit is niet de manier om misinformatie te gaan bestrijden", aldus Mijatovic die de kwestie morgen wil bespreken met minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken als die de ministerraad van de OVSE in Basel bezoekt.

Eerder had Mijatovic haar ongenoegen al kenbaar gemaakt met een verwijzing op haar weblog naar een artikel met als titel 'Oekraine heeft een eigen versie van Orwell's Ministerie van Waarheid gecreëerd'.

Joeri Stets van het Blok-Porosjenko werd gisteren door het parlement tot minister van Informatie gekozen, tot ongenoegen van een aantal van voormalige journalisten die nu zitting in het parlement hebben. Onder hen partijgenoten van Stets die tot taak krijgt om onjuiste informatie van Russische zijde te bestrijden.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: