woensdag 1 maart 2017

Rebellen vallen 117 maal aan: twee doden

Maar liefst 117 aanvallen voerden de pro-Russische rebellen gisteren uit op posities van het leger. Daarbij kwamen twee Oekraïense soldaten om het leven en raakten vier soldaten gewond. De rebellen vielen de kolenmijn Boetivka, maar ook de soldaten bij de dorpen Verchniotoretske en Novhorodske aan met tanks.

Tegen soldaten bij Loehanske en Trojtske werd 152 millimeter artillerie gebruikt en met 82 en 120 millimeter schoten ze op soldaten bij Avdiivka, Piski, Zajtseve, Trojtske, Novoloehanske, Kamjanka, Opitne, Novotoshkivske en Loeahnske. In deze omgeving werden ook nog granaatwerpers en zware machinegeweren ingezet door de rebellen die het dorp Loehanske aanvielen met pantserwagens.

In de omgeving van Marioepol vuurden de rebellen 122 millimeter artillerie af op Vodiane en schoten ze met mortieren op Hnoetove, Sjirokine, Pavlopil en Vodiane. Legerposities bij Krasnohorivka, Talakivka, Pavlopilen Hnoetove werden met raketaangedreven granaten en zware machinegeweren bestookt. Nabij de dorpen Sjirokine en Novotrojtske waren sluipschutters actief, terwijl Marinka met pantserwagens werd aangevallen.

In de provincie Loehansk werd met 152 millimeter artillerie geschoten richting Krimske en met mortieren op soldaten bijPopasna en Orichove, Novozvanivka, Novo-Oleksandrivka en Krimske . Nabij het dorp Zhovte werd een sluipschutter gesignaleerd. Novozvanivka werd aangevallen met pantserwagens.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: