vrijdag 31 maart 2017

Twee soldaten gedood, dertien gewonden

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood en dertien raakten gewond bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Die voerden in totaal 69 aanvallen uit op posities van het leger. Vooral bij het dorp Loehanske ging het er hevig aan toe. De soldaten daar werden bestookt met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Ook zetten de rebellen pantserwagens tegen ze in.

Op legerposities bij de dorpen Trojtske en Kamjanka werd met 82 en 120 millimeter mortieren geschoten, terwijl ze een tank gebruikten om soldaten bij Avdiivka onder vuur te nemen. Met een pantserwagen werden de versterkte legerposities bij Opitne onder vuur genomen. Soldaten bij Zajtseve kregen te maken met granaatwerpers, die bij Nevelske werden beschoten met zware machinegeweren.

In de omgeving van Marioepol werd geschoten met 82 millimeter mortieren op soldaten bij Marinka, Krasnohorvka en Pavlopil. Bij Marinka en Sjirokine zetten de rebellen ook pantserwagens in tegen het leger. Soldaten bij Vodiane, Pavlopil, Marinka en Krasnohorivka kregen te maken met aanvallen met granaatwerpers en zware machinegeweren. Bij Novotrojtske werden sluipschutters gesignaleerd.

In de provincie Loehansk werden de versterkte legerposities bij het dorp Trojtske bestookt met 120 millimeter mortieren, die bij Novo-Oleksandrivka met 82 millimeter mortieren. Bij Stanistja Loehanska, Trojtske, Valoejske, Popasna en Novozvanivka vuurden de rebellen met granaatwerpers..

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten