zaterdag 18 maart 2017

'Meer aandacht nodig voor mensenrechten op Krim'

De rechten van de Krimtataren en anderen die zich verzetten tegen de Russische autoriteiten op de geannexeerde Krim worden met voeten getreden. De situatie verslechtert snel en internationaal is er te weinig aandacht voor, aldus Amnesty International en Human Rights Watch. Beide mensenrechtenorganisaties willen dat er meer toezicht komt vanuit de internationale gemeenschap. ''Dat zou een prioriteit moeten zijn'', laat Amnesty weten in een gisteren uitgegeven verklaring.

De Mejis, de adviesraad van de Krimtataren, is door de Russische autoriteiten aangemerkt als een criminele, extremistische organisatie. De leiders van de Krimtataren worden lastig gevallen, gevangen gezet en voor de rechter gesleept. De aantijgingen waarmee ze te maken krijgen, worden steeds absurder.

Amnesty en Human Rights Watch willen dat de Russische autoriteiten de vrijheid van mening, van vreedzame vergadering en vereniging en het recht op een eerlijk proces garanderen voor iedere inwoner van de Krim, zonder dat ze individueel of als groep te maken krijgen met discriminatie op politieke, religieuze of etnische gronden.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: