woensdag 29 maart 2017

EBU dreigt Oekraïne uit te sluiten van deelname Eurovisie Songfestival

Het Europese omroepbedrijf EBU dreigt Oekraïne tijdelijk uit te sluiten als deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, mocht er in de komende weken geen oplossing worden gevonden voor het inreisverbod dat de Russische deelneemster Joelia Samojlova heeft gekregen. Dat zou inhouden dat Oekraïne het songfestival wel mag organiseren, maar er niet zelf aan mee mag doen.

Directeur Ingrid Deltenre van de EBU, de organisator van het Eurovisie Songfestival, vindt het onverteerbaar dat Samoljova in mei niet mee mag doen in Kiev. ''De opzet van het Eurovisie Songfestival is juist om mensen bij elkaar te brengen, niet om ze uit elkaar te drijven'', heeft Deltenre tegenover het persagentschap Swiss Blick verklaard.

Zij vindt dat politieke motieven de doorslag hebben gegeven bij het inreisverbod voor de Russische zangeres. Oekraïne wil haar drie jaar het land niet in hebben vanwege een optreden in juni 2015 op de geannexeerde Krim en anti-Oekraïense uitlatingen op sociale media. In Oekraïne wordt geoordeeld dat Somaljova, die van kinds af aan in een rolstoel zit, juist is aangewezen om een afwijzing door Oekraïne uit te lokken.

Bron: 112

1 opmerking:

Anoniem zei

was geboren in UA.Mijn familie heeft russische wortels.Mijn pa woont in RF. Dat is precies 21 j geleden dat ik mijn Vaderland moest verlaten. Sindsdien ben ik niet geweest in Oekraine. Omdat Julia niet naar Oekraine mag, wegens politieks nonsens, stel ik me voor als een kandidate van Rusland. Ik zou een compositie zingen van Pugacheva Het Lot ik smeek je. Waarom zou ik dat doen? Omdat het UA besluit vind ik niet eerlijk. Politiek en muziek zijn kogels van verschillende kanonen.