woensdag 22 maart 2017

Rebellen richten zich weer op Avdiivka

Er is gisteren voortdurend door de pro-Russische rebellen geschoten op posities van het leger bij Avdiivka, de kolenmijn Boetivka en de nabijgelegen dorpen Loehanske en Zajtseve. De rebellen gebruikten daarbij 82 en 120 millimeter mortieren, zware machinegeweren en granaatwerpers. Bij Avdiivka en de Boetivkamijn werden de Oekraïense soldaten ook beschoten met tanks, terwijl ze bij Zajtseve met artilleriegeschut onder vuur werden genomen.

In de omgeving van Marioepol waren er aanvallen op posities van het leger bij de dorpen Sjirokine en Lebedinske en bij de stad Krasnohorivka. Hier werden 120 millimeter mortieren, machinegeweren en granaatwerpers gebruikt. Het dorp Novotrojtske werd aangevallen met 122 millimeter artillerie, het stadje Marinka werd met een tank aangevallen.

Uit de provincie Loehansk wordt gemeld dat de situatie het meest gespannen was bij de stad Zolote en de dorpen Novozvanivka en Krimske. De rebellen schoten daar met granaatwerpers en zware machinegeweren, terwijl in de avonduren ook 120 millimeter mortieren werden ingezet.

In totaal deden de rebellen gistren 76 aanvallen op posities van het leger. Daarbij raakte één Oekraïense soldaat gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: