dinsdag 28 maart 2017

58 aanvallen, twee soldaten dood door booby trap

De pro-Russische rebellen hebben gisteren 58 aanvallen uitgevoerd op posities van het Oekraïense leger. Daarbij vielen drie gewonden. Twee Oekraïense soldaten kwamen om toen ze bij het dorp Novoloehanske op een booby trap stuitten. De beschietingen waren het hevigst in de omgeving van de stad Donetsk, waar de rebellen 122 millimeter artillerie inzetten tegen soldaten bij het dorp Trojtske.

Met 120 millimeter mortieren werd geschoten op soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Trojtske en Loehanske. De rebellen schoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op soldaten bij Avdiivka, Kamjanka, Piski, Novhorodske en Loehanske.

In de omgeving van Marioepol kregen de versterkte legerposities bij Krasnohorivka en Marinka te maken met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers, terwijl met zware machinegeweren werd geschoten op soldaten bij Novohrihorivka en Vodiane. De mariniers die Sjirokine verdedigen, werden onder vuur genomen met ZU-23-3 antiluchtdoelgeschut. In de omgeving van Pavlopil en Hnoetove waren sluipschutters actief.

In de provincie Loehansk werden de legerposities bij Novozvanivka met 152 millimeter artillerie onder vuur genomen, terwijl tegen soldaten bij Krimske 120 millimeter mortieren werden ingezet. De soldaten bij Novo-Oleksandrivka kregen te maken met 82 millimeter mortieren, die bij Kriakivka met antitankgeschut.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: