woensdag 1 februari 2017

Eén soldaat gedood, negen gewonden bij Avdiivka

Bij de aanvallen van de pro-Russische rebellen op het Oekraïense leger is gisteren een soldaat om het leven gekomen. Negen soldaten raakten gewond. In totaal voerden de rebellen 86 aanvallen uit. Avdiivka vormde het speerpunt van de aanvallen. De rebellen vuurden meer dan honderd Grad-raketten af op het industriegebied van de stad. Ook werden 152 millimeter artillerie en tanks ingezet.

Ook in de omgeving werd flink gevochten. Tonenke werd eveneens beschoten met 152 millimeter artillerie. Loehanske, Trojtske, Opitne en Verchniotoretske kregen te maken met 120 millimeter mortieren. Soldaten bij Verchniotoretske werden ook beschoten vanuit pantserwagens en met tanks.

In de omgeving van Marioepol werden Vodiane, Pavlopil, Talakivka, Berdjanske, Novohrihorivka, Krasnohorivka en Novotrojtske beschoten met 122 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren. In Tsjermalik was een sluipschutter actief. In de provincie werd met artillerie en mortieren geschoten op soldaten bij Krimske, Trojtske, Zhovte, Novo-Oleksandrivka, Stanisja Loehanska en Novozvanivka.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: