dinsdag 21 februari 2017

Van staakt-het-vuren is (weer) geen sprake

Het begon gisterochtend veelbelovend, met slechts enkele aanvallen van de pro-Russische rebellen. Maar uiteindelijk blijkt van een staakt-het-vuren, zoals zaterdag afgesproken in München, geen sprake met 74 aanvallen in 24 uur tijd. Bij die aanvallen raakten ook nog eens negen Oekraïense soldaten gewond.

Avdiivka was ook weer eens het doelwit van de rebellen die 82 en 120 millimeter mortieren gebruikten om de stad te beschieten. In de directe omgeving waren ook sluipschutters actief. Met mortieren werden ook de soldaten bestookt bij de dorpen Piski, Novoselivka, Verchniotoretske, Kamjanka, Loehanske, Zajtseve en Zhovte. Bij Opitne en Loehanske vielen de rebellen aan met pantserwagens.

In de omgeving van Marioepol gebruikten de rebellen 120 millimeter om Novotrojtske tebeschieten. Soldaten bij Tsjermalik, Talakivka, Hnoetove, Starohnativka, Vodiane en Sjirokine werden met zware machinegeweren onder vuur genomen. Ook werden sluipschutters gesignaleerd bij Vodiane, Pavlopil, Sjirokine, Novotojtske en Hnoetove.

In de provincie Loehansk werd met anti-tankraketten geschoten op soldaten bij Novo-Oleksandrivka en Novozvanivka. Het laatste dorp werd ook beschoten met mortieren en granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: