dinsdag 14 februari 2017

Hrojsman gaat confrontatie aan met Timosjenko

Premier Volodimir Hrojsman heeft vanmorgen flink uitgehaald naar Joelia Timosjenko. Hij noemde de fractievoorzitter van de Moederlandpartij ''de moeder van onze zwakke economie, de corruptie, populisme en de bijl aan de wortel van de onafhankelijkheid van ons land'', zei Hrojsman tijdens de wekelijkse kabinetszitting.

Het was voor het eerst dat hij Timosjenko direct aanviel. Zij is uit op zijn aftreden. Ditmaal als premier, maar tien jaar geleden wilde ze hem ook al weg hebben als burgemeester van Vinnitsja. ''Toen slaagde ze er ook al niet in'', merkte Hrojsman op. Ook toen ging het om de hoge woonlasten. Die discussie wakkert ze nu ook keer op keer aan, waarbij de premier de schuld krijgt van de door het IMF geëiste verhoging van de tot voor kort fors door de overheid gesubsidieerde energielasten.

Timosjenko eist ditmaal het vertrek van Hrojsman als premier. Ze diende daartoe gisteren een motie in die heel eventjes op de website van het parlement stond, maar er al snel vanaf werd gehaald omdat Timosjenko niet de vereiste 150 handtekeningen van parlementsleden had aangeleverd.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: