woensdag 22 februari 2017

Rebellen vuren Grad P-raketten af op het leger

De pro-Russische rebellen bestookten de Oekraïense legerposities bij de dorpen Vodiane en Sjirokine vanmorgen enige tijd met zowel Grad-P raketten als met 122 millimeter artillerie en 82 en 120 millimeter mortieren/ Er zijn zeker drie Gradraketten geteld en meer dan dertig granaten, aldus de legerleiding die constateert dat de rebellen ''hun uiterste best doen om terugtrekking van de zware wapens te voorkomen''.

De rebellen voerden gisteren 59 aanvallen uit op het leger. Daarbij raakte één soldaat gewond. In de omgeving van Donetsk waren er aanvallen met mortieren op Avdiivka, Loehanske en Optine, terwijl raketaangedreven granaten en zware machinegeweren werden gebruikt tegen soldaten bij de dorpen Loehanske, Zajtseve en Kamjanka. Bij het laatste dorp was ook een sluipschutter actief, terwijl de stad Avdiivka werd aangevallen met een tank.

In de omgeving van Marioepol vielen de rebellen bij Sjirokine en Vodiane aan met 82 en 120 millimeter mortieren. Tegen soldaten bij Hnoetove, Talakivka, Vodiane en Pavlopil werden raketaangedreven granaten en zware machinegeweren gebruikt. De rebellen vielen met pantserwagens de dorpen Taramtsjoek en Sjirokine aan. In de provincie Loehansk waren er aanvallen met 82 millimeter mortieren op Katerinivka en Novo-Oleksandrivka, terwijl raketaangedreven granaten werden afgevuurd op Stanitsja Loehanska.

De separatisten in Donetsk melden op hun beurt dat het Oekraïense leger met 161 mortiergranaten heeft geschoten op Jasinovataja en Sachanka in de afgelopen nacht. Het zou gaan om zowel 82 als 120 millimeter granaten. Ook zou het leger granaatwerpers en zware machinegeweren hebben gebruikt.

Bronnen: Interfax, Unian, Doni News

Geen opmerkingen: