maandag 27 februari 2017

Video: band O.Torvald vertegenwoordigt Oekraïne

O. Torvald gaat gastland Oekraïne vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival in eigen land. De band won zaterdagavond de nationale finale door zowel bij de jury als de televoters als tweede te eindigen. Juryfavoriet Tayanna eindigde uiteindelijk met evenveel punten, maar de televoting gaf de doorslag. De winnaar van de televoting, Melovin, was door de jury al zo goed als uitgeschakeld en werd derde

De band O. Torvald bestaat sinds 2005 en is één van de meest bekende groepen in Oekraïne. In Kiev mogen ze als gastland meteen in de finale beginnen met het nummer Time. Voor het eerst in de (lange) historie van het Eurovisie Songfestival zijn er drie mannelijke presentatoren. Het gaat om Volodimir Ostaptsjoek, Oleksandr Skitsjko en Timoer Mirisjnitsenko.

Dit drietal kwam als meest geschikte presentatoren uit de selectie te voorschijn. ''Het was niet de bedoeling om drie mannelijke presentatoren te nemen, maar ze bleken zo'n goed team te vormen'', aldus producer Stuart Barlow. De voorrondes van het Eurovisie Songfestival zijn op dinsdag 9 en donderdag 11 mei, de finale is op zaterdag 13 mei.

Bronnen: Songfestivalweblog.nl, Ukrinform, YouTube


Geen opmerkingen: