maandag 13 februari 2017

Aanval op kamp vrijwilligersbataljon Krimtataren

Twaalf gewapende, geuniformeerde mannen hebben gisteravond een kamp van een vrijwilligersbataljon van de Krimtataren overvallen in Tsjongar, in de buurt van de grens met de door Rusland geannexeerde Krim. De aanval werd afgeslagen en de aanvallers zijn gevangen genomen. Er is onduidelijkheid over hun identiteit: Refat Tsjoebarov, de leider van de Krimtataren, zegt dat het om Oekraïense soldaten gaat, maar het leger ontkent elke betrokkenheid.

Het was wel even spannend. De aanvallers reden met een pantserwagen door het hek rond het kamp. Ze gaven de Krimtataren opdracht op de grond te gaan liggen en er werden waarschuwingsschoten gelost. Niemand raakte gewond. Er waren verslaggevers van de lokale tv-zender ATR in het kamp, maar zij konden geen opnamen maken omdat de aanvallers dat beletten.

Een woordvoerder van de Oekraïense grensbewaking zegt dat zijn organisatie samen met de politie en de staatsveiligheidsdienst SBOe uit gaat zoeken wat er precies is gebeurd, wie de aanvallers zijn en wat hun bedoeling was.

Bronnen: 112, Unian

Geen opmerkingen: