woensdag 28 september 2016

Rusland verwerpt conclusies onderzoeksrapport

Rusland verwerpt de bewijzen die het internationaal gerechtelijk onderzoek tot nu toe heeft opgeleverd. Volgens de woordvoerder van president Poetin moet de ramp met vlucht MH17 "transparant en volledig" worden onderzocht. Rusland wil een onafhankelijk onderzoek naar het neerhalen van de Maleisische Boeing 777, zei de woordvoerder. "Deze zaak is omgeven door een enorme hoeveelheid speculaties en onprofessionele informatie. Enkele landen weigeren bovendien informatie te geven, zoals radargegevens."

Het Kremlin herhaalt dat Rusland tot nu toe uitvoerige informatie heeft gegeven over de crash in het oosten van Oekraïne. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou heeft geen goed woord over voor de resultaten van het internationale onderzoeksteam. Volgens de woordvoerder zijn de bevindingen zelfs goeddeels verzonnen.

De onderzoekers hebben Oekraïne de vrije hand gegeven om de bevindingen zó te verdraaien dat het land vrijuit gaat, aldus de officiële reactie. Rusland beweert dat Oekraïense troepen de Boeing van Malaysia Airlines neergehaald. "Dat blijven ze hier volhouden", zegt NOS-correspondent Kysia Hekster.

De fabrikant van de wapenfabriek waar de Boek-raketten vandaan komen, verwerpt eveneens de voorlopige uitkomsten van het onderzoek. De technische bewijsvoering klopt niet, zegt de wapenproducent. 
 
Bron: NOS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten