dinsdag 6 september 2016

Inter belooft koerswijziging, protest afgebroken

De blokkade van het kantoor van televisiezender Inter is beëindigd nadat de directie heeft beloofd dat er een koerswijziging komt en dat de omstreden politiek commentator Ihor Sjoevalov van de zender verdwijnt. Vanmorgen beletten zo'n vijftig actievoerders dat medewerkers van Inter hun kantoor binnen gingen, maar vanmiddag hebben zij hun tentjes verwijderd. De actievoerders hadden gisteren aangekondigd dat ze zouden blijven totdat Inter zou beloven om de pro-Russische koers van de zender te verlaten.

Medeorganisator Oleksii Serdjoek, lid van het H. Mariabetaljon en het Verbond van Donbasveteranen zei aan het einde van de middag dat een overeenkomst met de directie was bereikt. Sjoevalov moet binnen vijf dagen van de zender. ''We wachten nu af wat ze gaan doen. Ze hebben vijf dagen de tijd'', aldus Serdjoek.

Er is gisteren en vandaag veel kritiek geuit op de tegen Inter gerichte actie die zondagmiddag begon met brandstichting met autobanden voor de ingang van het kantoor van de televsiezender. Vervolgens werd brand gesticht op de tweede verdieping van het gebouw, waarbij de redactieruimte onbruikbaar werd gemaakt.

De actievoerders noemen Inter ''de spreekbuis van Moskou''. Maar volgens Serdjoek hebben de actievoerders niets tegen de journalisten bij Inter in het algemeen. ''We weten dat er veel goede mensen werken, ook mensen die ons steunen. Zij doen hun werk. Ons protest richt zich tegen de leiding van de zender, tegen de koers die deze mensen varen.''

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: