vrijdag 30 september 2016

Koenders ontbiedt Russische ambassadeur

De Russische ambassadeur Alexander Sjoelgin in Den Haag is door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken op het matje geroepen in verband met Russische kritiek op het internationale strafrechtelijke onderzoek naar het neerhalen van MH17. Dat meldt Buitenlandse Zaken vanmorgen. Het Joint Investigation Team (JIT) dat het strafrechtelijk onderzoek leidt naar het neerstorten van vlucht MH17 presenteerde woensdag zijn voorlopige conclusie.

De internationale onderzoekers van JIT meldden eerder deze week dat de Buk-raket waarmee het vliegtuig van Malaysia Airlines op 17 juli 2014 is neergehaald uit Rusland kwam en na de lancering weer is teruggekeerd naar Rusland. De raket werd afgeschoten vanuit een gebied in Oost-Oekraïne waar pro-Russische rebellen de scepter zwaaien. Die resultaten werden dor Russische ministeries in twijfel getrokken.

De Russische ambassadeur is te verstaan gegeven dat dergelijke ongefundeerde kritiek onacceptabel is, aldus een verklaring van Koenders. ''In plaats van het onderzoek zwart te maken en twijfel te zaaien, dient Rusland - gezien het overtuigende bewijs - de gepresenteerde resultaten te respecteren.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten