dinsdag 27 september 2016

Oekraïners verwachten nog geen besluit visumplicht

Slechts 6,5 procent van de Oekraïners verwacht dat het nog dit jaar komt tot afschaffing van de visumplicht voor de Europese Unie. Ruim een kwart (29.7 procent) van de ondervraagden in een opiniepeiling van het Razoemkov Center verwacht bovendien dat de visumplicht pas na 2017 van tafel gaat en 19.6 procent is zelfs zo pessimistisch dat zij de stelling ondersteunt dat het er nooit van zal komen. Tenslotte meent 15,4 procent dat de EU de visumplicht in 2017 gaat schrappen.

Over het belang van het afschaffen van de visumplicht voor het Schengengebied lopen de meningen ook al uiteen. Voor 19,2 procent van de Oekraïners is het ''zeer belangrijk'' dat dit gebeurt, terwijl 25,7 procent het ''tamelijk belangrijk'' vindt. Voor 22,3 procent is het ''minder belangrijk'' en 26,7 procent ziet het nut er volstrekt niet van in.

Het mag geen verwondering wekken dat de Oekraïners die afschaffing van het visum belangrijk vinden vooral in het westen en midden van het land te vinden zijn, terwijl die in het zuiden en oosten er het nut eigenlijk niet van in zin.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: