donderdag 8 september 2016

Deel referendumsubsidie wordt teruggevorderd

De Referendumcommissie vraagt van een aantal particulieren en instanties subsidie terug die was verstrekt om campagne te voeren voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne op 6 april. Dat heeft de Referendumcommissie bekendgemaakt. Redenen voor het terugbetalen van de subsidie zijn dat de werkelijke kosten lager zijn uitgevallen, dat de activiteiten niet of anders zijn uitgevoerd dan in de aanvraag stond of administratieve redenen zoals het ontbreken van facturen.

Er was subsidie verleend aan 98 particulieren en 42 rechtspersonen. Onder de particulieren is een steekproef gehouden. Op basis daarvan is besloten om in zeven gevallen de subsidie lager vast te stellen en om van drie particulieren het hele bedrag terug te vorderen. Van alle 42 rechtspersonen is de aanvraag onderzocht. In zestien gevallen is het bedrag een stuk lager vastgesteld en drie rechtspersonen moeten het hele bedrag terugbetalen.

Er is per referendum 2 miljoen euro beschikbaar. Het bedrag wordt verdeeld over voorstanders, tegenstanders en neutralen.

Bron: NOS

Geen opmerkingen: