maandag 12 september 2016

Justitie en politie willen vijandige overnames bedrijven aanpakken

Het ministerie van Justitie en de Nationale Politie hebben afspraken gemaakt over hoe ze illegale overnames van bedrijven tegen gaan. Het komt geregeld voor dat gewapende mannen een bedrijf bestormen en het in bezit nemen door de eigenaar buiten de deur te zetten.

Hoe effectief de samenwerking tussen het Openbaar Ministerie en de politie zal zijn, is afhankelijk van de medewerking van het parlement dat de wetgeving aan moet nemen die het mogelijk maakt om de daders van zulke bedrijfsovernames juridisch aan te pakken.

Volgens algemeen directeur Chatja Dekanojdze moet er echt wel wat veranderen. Zij wil dat ondernemers meteen aan de bel trekken als ze bespeuren dat een vijandige overname van hun bedrijf ophanden is. Lastig is dat wel, want zelfs beveiligingsbedrijven blijken zich er schuldig aan te maken, terwijl ze toch worden ingehuurd om zulke overvallen te voorkomen. ''Betere wetgeving, een grotere kans op veroordeling en de politieke wil om er wat aan te doen zijn essentieel'', zei Dekanojdze vanmorgen bij de ondertekening van een akkoord met minister Pavlo Petrenko van Justitie.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: