woensdag 13 augustus 2014

Oekraïne stuurt morgen zelf hulpgoederen

De Oekraïense regering stuurt zelf hulpgoederen naar het oosten van het land. Morgenochtend moet dat gebeuren, aldus Irina Herasjenko, de speciale afgezant voor het vredesoverleg van president Petro Porosjenko. Het transport is volgens haar afgestemd met het internationale Rode Kruis die voor de verspreiding van de hulpgoederen gaat zorgen.

Het ministerie van Agrarische Zaken en Voedsel stuurt morgen ook vrachtwagens met voedsel naar de stad Loehansk, die al bijna twee weken verstoken is van nieuwe aanvoer van voedsel voor de supermarkten als gevolg van het oorlogsgeweld. ''Dit konvooi gaat vanuit Kiev via Charkiv naar Loehansk'', liet minister Ihor Sjvaika vanmiddag weten. Als het Rode Kruis het eens is met deze gang van zaken, dan kan deze hulporganisatie de distributie op zich nemen.

Sjvaika zei dat Oekraïne heel best in staat is om de eigen mensen van voedsel te voorzien."Nu al worden er etenswaren afgeleverd in Loehansk, zodat de inwoners van de stad te eten hebben.'' Morgen wordt graan en ingeblikt vlees naar de provincies Donetsk en Loehansk getransporteerd. Er zou nog discussie zijn over melkproducten, aangezien daarvoor werkende koelkasten nodig zijn. Dat is een probleem, aangezien in veel plaatsen sprake is van stroomuitval door beschadigde centrales en tussenstations.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: