dinsdag 1 maart 2011

Inwoners grote steden zien straathonden als probleem

In de grote steden zijn ze niet dol op straathonden. Het Gorshenin Instituut deed er onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat 78,5 procent van de inwoners de steden Kiev, Kharkiv, Dnipropepetrovsk, Donetsk, Odessa en Lviv straathonden als een probleem ziet. En 66,7 procent vindt dat ze gevaarlijk zijn.

Meenemen naar huis doen weinig stedelingen: 65,8 procent ziet het niet zitten om een straathond een nieuw thuis te geven. Wel willen veel mensen (49 procent) organisaties die straathonden helpen financieel steunen. Maar 42 procent heeft daar geen geld voor over. Veel inwoners van de zes steden vinden de opvang van straathonden een taak voor de overheid.Om in de zomer van 2012 een goede indruk te maken op de voetbalsupporters die naar Oekraine komen voor het EK, heeft de regering lokale overheden opgedragen opvang voor de straathonden te regelen.

Uit het onderzoek van het Gorsehnin Instituut blijkt ook dat maar 6,4 procent van de ondervraagden vindt dat het verwaarlozen van huisdieren strafbaar moet zijn. Voor animal cops is dus in Oekraine voorlopig geen rol weggelegd.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: