donderdag 2 februari 2017

Poetin: 'Oekraïne draait zichzelf in slachtofferrol'

Oekraïne zit dringend verlegen om geld en is daarom een offensief begonnen in de Donbas om zichzelf neer zetten als slachtoffer, in de hoop dat de internationale gemeenschap bijspringt. Dat is volgens de Russische president Vladimir Poetin, vandaag op bezoek in Hongarije, een belangrijke oorzaak van het oplaaien van het oorlogsgeweld bij de stad Avdiivka.

Maar er zijn volgens Poetin meer redenen om de situatie te laten escaleren, zoals afleiding van de problemen die de Oekraïense regering ondervindt met de oppositie in eigen land. Ook zou Oekraïne onder de Minsk-akkoorden uit willen komen en door de schuld aan Rusland te geven in een goed blaadje willen komen bij de Amerikaanse president Donald Trump.

"Afgelopen vrijdag ging het Oekraïense leger eigenlijk al in de aanval en op zondag wisten enkele zogenoemde vrijwilligersbataljons een bolwerk van de tegenpartij te veroveren en daardoor schoven ze zo'n 200 meter op in het door de milities van de Donbas beheerste gebied. Diezelfde dag werden ze daar echter weer verjaagd'', aldus Poetin die de hoop uitsprak dat gematigde krachten in Oekraïne zullen voorkomen dat het allemaal nog meer uit de hand loopt.

Bron: TASS

Geen opmerkingen: