zondag 24 juli 2016

Zes soldaten omgekomen, dertien gewonden

Zes Oekraïense soldaten zijn gisteren om het leven gekomen bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Dertien militairen raakten gewond. Nog eens acht soldaten liepen een zogenoemde shell shock op, een posttraumatische stress-stoornis als gevolg van de aanhoudende zware beschietingen, aldus een legerwoordvoerder vanmiddag. De rebellen zouden 77 aanvallen hebben uitgevoerd, met name oostelijk van de havenstad Marioepol.

Marinka werd tot tweemaal toe aangevallen door groepjes rebellen die probeerden terrein te veroveren op het Oekraïense leger. In beide gevallen werden de aanvallen afgeslagen. Er werden verder aanvallen met 120 millimeter mortieren gemeld op legerposities bij Tsjermalik, Hnoetove, Novohrihorivka, Sjirokine en Straohnativka. Tegen soldaten bij Novohrihorivka werden acht schoten door een tank afgevuurd.

Bij Avdiivka, in de buurt van de stad Donetsk, werden de soldaten beschoten met diverse zware wapens, zoals 122 millimeter artillerie, mortieren en zware machinegeweren. Soldaten bij Optine werden met dertig granaten bestookt.. Ook legerposities bij Novoselivka Droeha en Loehanske kwamen onder vuur te liggen.

In de provincie Loehansk was het onrustiger dan gebruikelijk. Hier werden drie aanvallen gedaan op soldaten bij Novozvanivka, die alle drie werden afgeslagen. Oleksandrivka kreeg te maken met 122 millimeter artillerie, Popasna werd met een tank beschoten.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: