dinsdag 12 juli 2016

Vals Twitteraccount vicepremier zaait verwarring

Er is vandaag grote opwinding ontstaan over een opmerking op Twitter van de Oekraïense vicepremier Ivanna Klimpoesj-Tsintsadze over de Volin-moorden uit het begin van de jaren '40 van de vorige eeuw. ''De Polen zijn wel de laatsten die ons van genocide kunnen beschuldigen met hun Auschwitz en Treblinka'', zou Klimpoesj getwitterd hebben.

Het Twitteraccount is echter niet van haar, heeft de vicepremier via Facebook laten weten. ''Aangezien de Russische online media hier volop melding van maken, valt simpel te raden wie hier achter zit en wie er baat bij heeft om een wig tussen ons en Polen te drijven'', meent Klimpoesj. Poolse media pikten de tweet op bij de Russische media.

De Poolse minister van Defensie Antoni Maceriewicz zei vandaag dat niet alleen de Oekraïense nationalisten en Polen schuld hebben aan de tienduizenden doden die in 1943 en 1944 vielen bij etnische zuiveringen in de toenmalige Poolse provincie die nu in Oekraïne ligt. Ook Rusland draagt schuld, zei Maceriewicz in interview met een Poolse tv-zender. ''De bron van alle ellende ligt bij Rusland.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: