zaterdag 23 juli 2016

FBI helpt bij onderzoek naar aanslag op Sjeremet

De Oekraïense politie krijgt bij het onderzoek naar de dood van journalist Pavel Sjeremet hulp van de FBI. De formaliteiten voor de inzet van Amerikaanse rechercheurs zijn intussen geregeld, aldus procureur-generaal Joeri Loetsenko. ''We hopen dat zij ons kunnen vertellen welk explosief afgelopen woensdag bij de aanslag op Sjeremet is gebruikt.''

Beelden van een beveiligingscamera's hebben intussen aangetoond dat het een vrouw was die de bom onder de auto van Sjeremet plaatste, maar volgens Loetsenko toonden diezelfde beelden ook aan dat er meer mensen bij betrokken waren. De journalist reed in de auto van zijn vrouw Olena Pritoela, ook de eigenaar van de nieuwssite Oekrajinska Pravda waarvoor hij werkte. Pritoela zat niet in de wagen. Zij heeft meteen na de aanslag persoonlijke bewaking gekregen omdat de aanslag wellicht tegen haar gericht was.

De hulp van de FBI is op verzoek van president Petro Porosjenko die woensdag om buitenlandse hulp verzocht bij de zoektocht naar de daders. Er is nog geen vermoeden wie de daders waren en waarom ze de aanslag hebben gepleegd. Gistermiddag was er in Kiev een herdenkingsbijeenkomst voor Sjeremet, die vandaag in Minsk wordt begraven.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: