woensdag 13 juli 2016

Parlement vergadert, maar niet erg effectief

Het parlement kwam zowel gisteren als vandaag bijeen in plenaire zitting, maar erg effectief is het allemaal niet. Afgelopen week wisten de parlementsleden van de Moederlandpartij en de Radicale Partij de vergadersessies tegen te houden door bezit te nemen van het spreekgestoelte en het presidium. Parlementsleden van het Blok-Porosjenko voorkwamen dat gisteren en vandaag door als eersten in de vergaderzaal aanwezig te zijn.

Toch lukte het slechts om één voorstel door het parlement te loodsen. Het betrof een voorstel om het toerisme te bevorderen. Omdat de Radicale Partij nog altijd weigert om te stemmen, werd alleen een meerderheid gevonden door de inbreng van het Oppositieblok.

Parlementsvoorzitter Andrii Paroebii besloot geen nieuwe voorstellen meer in stemming te brengen, omdat er te weinig parlementariërs aanwezig waren. ''Veel parlementsleden komen hier alleen om een handtekening te zetten. Daarna gaan ze meteen weer weg'', constateerde hij wrang. Gisteren lukte het niet om een voorstel aangaande nieuwe santies jegens Rusland door het parlement aangenomen te krijgen en Paroebii wilde niet hetzelfde meemaken met enkele voorstellen die het leger betreffen.

De Moederlandpartij en de Radicale Partij liggen al weken dwars omdat zij willen dat het kabinet de gasprijs verlaagt. Het kabinet heeft de overheidssubsidie op aardgas voor de huishoudens - bijna de helft van de werkelijke prijs - op last van het IMF moeten schrappen.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: