donderdag 19 november 2015

Video: Dobkin krijgt klappen van Majdan-aanhanger

Een onbekende man heeft het parlementslid Michailo Dobkin vanmorgen rake klappen verkocht in de rechtbank waar beslist werd over de voorlopige hechtenis van ex-minister Olena Loekasj van Justitie. Toegesnelde politiemensen konden de twee met moeite uit elkaar halen. De man sprak Dobkin aan op zijn pro-Janoekovitsj standpunt ten tijde van het anti-regeringsprotest op Majdan.

Hij eiste 'excuses aan het volk' van de voormalige gouverneur van de provincie Charkiv die net als Janoekovitsj in februari 2014 naar Rusland vluchtte, maar al snel terugkeerde naar Oekraïne om weer een rol in de politiek te gaan spelen. Dobkin is sinds oktober vorig jaar parlementslid voor het Oppositieblok, een voortzetting van de Partij van de Regio's van Janoekovitsj.

De rechtbank verlaagde de borgtocht voor ex-minister Loekasj die wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de dood van honderd betogers in februari 2014. Loekasj werd begin deze maand opgepakt. Zij kreeg eerder huisarrest, maar de rechter bepaalde vandaag dat ze de elektronische enkelband niet meer hoeft te dragen.

Bronnen: Ukrinform, YouTube

Geen opmerkingen: