donderdag 26 november 2015

Porosjenko houdt Europalezing in Leiden

President Petro Porosjenko houdt morgenmiddag de Europalezing in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. De lezing is getiteld 'Oekraïne-Nederland: Europese stabiliteit via Europese waarden'. Porosjenko houdt de Europalezing tijdens zijn werkbezoek aan Nederland. De lezing is alleen voor genodigden. Belangstellenden kunnen vanaf 12.00 uur de lezing volgen via een live videoverbinding op de homepage van de universiteit.

Stefaan Van den Bogaert, hoogleraar Europees recht en directeur van het Europa Instituut dat de lezing organiseert, zegt dat Porosjenko zeker zal spreken over het associatieverdrag en de verhouding van zijn land tot de Europese Unie.

'Dit is een gevoelig thema natuurlijk, zeker hier aangezien Nederland dit referendum houdt. Ik kan me voorstellen dat men zich daar in Oekraïne zorgen over maakt. In de nabije toekomst is er natuurlijk nog het Britse referendum over lidmaatschap van de EU en ook in Nederland willen eurosceptici uiteindelijk graag een dergelijk referendum houden', aldus Van den Bogaert.

'De Leidse universiteit draagt de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel, wij vinden het dan ook belangrijk dat de president van Oekraïne zijn mening over deze ontwikkelingen geeft.' Daarnaast spelen er nog andere belangrijke thema’s waar Porosjenko mogelijk over zal spreken, zoals de oorlog met de pro-Russische separatisten en de ramp met de MH17.

Bron: website Universiteit Leiden

Geen opmerkingen: