vrijdag 20 november 2015

Aanslag op Oekraïense onderzoeksleider MH17

Forensisch onderzoeker Oleksandr Roevin is afgelopen woensdag door een onbekende man neergeschoten toen hij 's avonds laat thuis kwam. Roevin werd in zijn benen geraakt door drie kogels. Volgens hoofdredacteur Joeri Boetoesov van de nieuwssite Censor.net kan de aanslag op Roevin in verband worden gemaakt met de meest geruchtmakende zaken van de laatste tijd.

De directeur van het Forensisch Instituut, dat onderdeel is van het ministerie van Justitie, is de enige Oekraïense onderzoeker op het gebied van explosies die internationaal gecertificeerd is. Hij maakt deel uit van het internationale team dat het neerstorten van vlucht MH17 onderzoekt. In het door Roevin geleide Forensisch Instituut zijn de Boek-fragmenten onderzocht die tussen de wrakstukken zijn gevonden. 

Roevin was ook betrokken bij het onderzoek naar de dood van zeker 350 Oekraïense soldaten die op 29 augustus vorig jaar werden gedood toen ze trachtten te ontsnappen uit het door rebellen en Russische troepen omsingelde Ilovajsk. Verder deed Roevin onderzoek naar het neerschieten van een militair vliegtuig afgelopen jaar tijdens de landing op het vliegveld van Loehansk. Hierbij werden 49 soldaten gedood.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: