vrijdag 8 juli 2011

Parlement neemt pensioenherziening aan

Het Oekraiense parlement heeft de pensioenherziening aangenomen. Dat gebeurde vrijdagmorgen in alle vroegte, na een discussie van achtenhalf uur. Daarmee is de geleidelijke verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd voor vrouwen van 55 naar 60 jaar een feit. De pensioengerechtigde leeftijd voor mannen blijft 60 jaar. Ook moeten mannen en vrouwen tien jaar langer pensioenpremie betalen dan nu het geval is.

Van de 328 geregistreerde parlementariërs stemden 248 voor de nieuwe wet. Volgens oppositieleider Julia Timosjenko waren overigens slechts 40 parlementsleden daadwerkelijk aanwezig. Zij stemden ook voor partijgenoten die zich wel hadden geregistreerd als aanwezig, maar die lijfelijk tijdens de stemming niet aanwezig waren.

Timosjenko gaf vanmorgen, op de stoep van de rechtbank waar zij zich voor de vierde dag van haar proces moest melden, te kennen dat haar Moederlandpartij tegen de pensioenherziening in beroep gaat bij het Constitutionele Hof, aangezien de stemming ongrondwettig zou zijn geweest.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: