donderdag 7 juli 2011

Geimporteerde auto kan 40 procent duurder worden

De prijs van geimporteerde auto's kan over anderhalve maand met 40 procent stijgen. Deze verwachting werd woensdag uitgesproken op een persconferentie door Oleg Nazarenko, algemeen directeur van de Oekraiense Organisatie van Autoimporteurs en Dealers.

Volgens Nazarenko wil UkrAutoprom, de organisatie van de autofabrikanten, dat de import van auto's met een motorinhoud tussen de 1 en 2.2 liter de komende vier jaar fors aan banden wordt gelegd. Daarbij wordt gedacht aan een forse belastingheffing van 40 procent, of door het invoeren van volgens Nazarenko ''absurde'' quota. De Oekraiense autofabrikanten kampen met tegenvallende afzetcijfers.

Nazarenko wees op de autoimport vanuit Oezbekistan waarvoor een quotum van slechts 3 auto's per jaar werd ingesteld. "Daarvoor werden jaarlijks 7.200 auto's uit Oezbekistan geimporteerd'', voegde hij er aan toe. "Trekken we die lijn door naar alle autoimporten, dan kan daar een gemiddelde uitrollen van 36,5 auto's per producerend land. Dat betekent dat er straks lange wachtlijsten komen voor Oekrainers die in een normale, niet in Oekraine gemaakte auto willen rijden.''

In Oezbekistan worden zowel de Daewoo Nexia als de Matiz gemaakt.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: