zondag 10 juli 2011

Forbes: Oekraïne heeft op drie na slechtste economie ter wereld

http://www.ukrainebusiness.com.ua/modules/news/images/topics/5d489cfe-45ac-8476.jpg

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft weinig vertrouwen in de Oekraïense economiel. Die wordt weggezet als de op drie na slechtste ter wereld, samen met landen als Madagascar, Jamaica, Guinea, Venezuela, Armenië, Swaziland, Kirgizië en Iran.

Forbes nam 177 landen onder de loep en bekeek daar bij over een periode van drie jaar de groei van het bruto nationaal product, de inflatie, de vooruitzichten zoals het IMF die voor 2012 ziet en de balans van export en import.

Acht van de tien landen met de slechtste economie volgens Forbes bungelden ook onderaan op een lijstje dat de Wereldbank eerder publiceerde. Oekraïne kwam er evenwel beter vanaf met een 134e plaats (van de 183)

Volgens redacteur Daniel Fisher van Forbes is het verbazingwekkend dat Oekraïne het economisch zo slecht toe. "Oekraïne heeft veel goede landbouwgrond en erg veel delfstoffen. Het zou één van Europa's vooraanstaande economieën kunnen zijn. Desondanks ligt het land met een jaarlijks inkomen van gemiddeld 2.445 euro per inwoner ver achter op landen als Servië en Bulgarije."

Bronnen: Kyiv Post, Forbes

Geen opmerkingen: