dinsdag 17 mei 2011

UEFA trekt zich niets aan van communistische eis

Lviv behoudt gewoon de wedstrijden van EURO 2012. Er is geen sprake van dat Lviv zichzelf met de rellen tussen links en rechts op de Dag van de Overwinning buitenspel heeft gezet, aldus de Oekraiense toernooidirecteur Markjan Lubkivski. Natuurlijk zijn de rellen van maandag 9 mei onderwerp van gesprek geweest binnen de UEFA, maar van een koerswijziging is geen sprake.

"Er is ook geen alternatief, er is geen andere stad in Oekraine die de wedstrijden over kan nemen, aldus Lubkivski. Wel is volgens de toernooidirecteur van het EK voetbal gesproken over de risico's die eventuele nieuwe rellen met zich mee brengen. De Communistische Partij riep de Europese voetbalbond op de wedstrijden in de eerste speelronde uit Lviv weg te halen, maar de UEFA heeft daar geen boodschap aan."

De UEFA zit meer in z'n maag met de recente voetbalrellen in Polen. De Poolse premier Donald Tusk is met de clubs in gesprek over het tegengaan van geweld in en rond de stadions. De voetbalhooligans vormen een bedreiging voor het EK. Het toernooi kan in Polen alleen doorgaan als de clubs het geweld weten te beteugelen. Anders kan Polen er maar beter vanaf zien, aldus Tusk.

Bron: Ukrinform, thenews.pl

Geen opmerkingen: