donderdag 12 mei 2011

Svoboda: 'Russische consul zocht problemen'

De Russische consul-generaal heeft de problemen met aanhangers van Svoboda zelf uitgelokt, volgens Irina Sekj. De fractievoorzitter van de nationalisten in het bestuur van de regio Lviv constateerde maandag op de Dag van de Overwinning dat consul Oleg Astakjov zich niet bij de gemeentebestuurders had gevoegd toen de herdenkingsplechtigheid was begonnen.

"Hij bevond zich buiten het officieel daarvoor aangewezen gebied en was in het gezelschap van lieden met Russische legerinsignes en kleine, rode vlaggen", aldus Sekj. Dit is in strijd met de Conventie van Wenen, waarin is vastgelegd dat buitenlandse diplomaten zich niet in binnenlandse aangelegenheden mogen mengen.

Consul Astakjov stapte maandag zelf naar de pers om te vertellen dat onbekend gebleven mannen de krans hadden vertrapt die hij even tevoren op de militaire erebegraafplaats in Lviv had gelegd. Even later gingen nationalisten en pro-Russische betogers elkaar te lijf. Een aanhanger van Svoboda werd in zijn been geschoten, er vielen meerdere gewonden.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: