maandag 30 mei 2011

Tarasjuk: 'Georgische scenario mogelijk in Oekraïne'

Partijleider Boris Tarasjuk van de Oekraïense Volksbeweging waarschuwt voor het 'Georgische scenario' dat volgens hem ook heel toepasbaar is op Oekraïne. Hij zei dat tijdens zijn bezoek aan de Georgische hoofdstad Tbilisi, als voorzitter van de parlementaire commissie voor de integratie in Europa.

Volgens Tarasjuk zien de Georgische autoriteiten de recente ongeregeldheden in Lviv als een opzetje van de Russische regering, met de bedoeling de politieke tegenstellingen in Oekraïne verder op de spits te drijven. Tarasjuk voorziet opnieuw provocaties van pro-Russische groepen op de dag dat Oekraïne z'n grondwet kreeg (28 juni) en op de Onafhankelijkheidsdag (24 augustus).


''Het is duidelijk dat de problemen in Lviv veroorzaakt zijn door provocateurs die door Rusland gesteund worden. We moeten er op voorbereid zijn dat dit vaker gebeurt", aldus Tarasjuk. Rusland greep twee jaar geleden in Georgië militair in na soortgelijke problemen om de bevolking te beschermen, met name de vele Georgiërs met een Russisch paspoort in het noordelijke deel van het land.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: