zaterdag 19 februari 2011

'Timosjenko brengt afschaffen visumplicht in gevaar'

Minister Konstantin Grisjenko van Buitenlandse Zaken vindt dat de oppositiepartijen moeten ophouden om Oekraïne in het buitenland zwart te maken. Hij doelt dan met name op de Moederlandpartij en oud-premier Julia Timosjenko van deze partij die in de afgelopen weken verwoede pogingen heeft gedaan om het Europese Parlement in te lichten over de manier waarop de huidige regering met haar om gaat.

Grisjenko is er boos om. "Als iemand mijn land probeert te vernederen, dan zie ik het als mijn plicht om de juiste informatie naar buiten te brengen. En het is niet in het belang van ons land dat Oekraïense politici proberen om internationale fora van hun gelijk te overtuigen", aldus Grisjenko vrijdagavond in het televisieprogramma Shuster Live.

De minister meent dat Timosjenko en haar medestanders het afschaffen van de visumplicht voor de EU-landen in gevaar brengt. "Doordat zij de kritiek op binnenlandse aangelegenheden naar buiten brengen, is het vervolgens niet onlogisch als de EU dwars gaat liggen."

Volgens Grisjenko kan de oppositie heus wel met haar kritiek terecht bij de regering. "Maar laten we naar buiten toe hetzelfde geluid laten horen."

Bron: Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: