maandag 14 februari 2011

20e verjaardag Oekraine moet groots feest worden

De 20e verjaardag van de Oekraiense onafhankelijkheid moet groots gevierd worden met parades, saluutschoten en vuurwerk. Aan de vooravond van alle feestelijkheden is er een internationaal forum en een festival waaraan Oekrainers vanuit de hele wereld aan mee doen.

Woensdag 24 augustus begint met de vlagceremonie en het leggen van bloemen bij monumenten die herinneren aan de strijd voor onafhankelijkheid. Dat gebeurt in de hoofdstad Kiev, maar ook in Simferopol, Sebastopol en de belangrijkste steden van zowel de provincies als de verschillende regio's.

De parades zijn in Kiev, Kerch, Odessa Sebastopol en andere steden met een legergarnizoen zijn parades en een reeks van festiviteiten. In Kiev wordt verder onder meer een wetenschappelijke conferentie gewijd aan de onafhankelijkheidsstrijd van Oekraine. De festiviteiten worden afgesloten met twintig saluutschoten door de artillerie in Kiev, Kerch, Odessa, Sebastopol en een aantal garnizoenssteden. In de regionale hoofdsteden is er vuurwerk tot besluit.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: