maandag 9 mei 2016

Overwinningsdag nagenoeg zonder problemen

Er waren wel incidenten, maar in grote lijnen is de Dag van de Overwinning volgens de veiligheidsdiensten tamelijk probleemloos verlopen. De politie, de Nationale Garde en de Dienst voor Noodsituaties hadden zo'n 25.000 mensen op straat om de orde te handhaven. In onder meer Kiev, Odessa, Charkiv en Lviv waren grote bijeenkomsten.

In Charkiv raakte een politieman gewond toen hij tussenbeide wilde komen bij een handgemeen tussen voor- en tegenstanders van de regering. In Tsjerkasi ontstond onenigheid om een vlag van het Rode Leger die oorlogsveteranen bij zich hadden. Ook waren er de nodige incidenten rond het verboden Sint Jorislintje.

In Kiev nam de politie een steekwapen en opruiende pamfletten in beslag. In de stad Dnipropetrovsk nam de politie meerdere wapens in beslag, waaronder een gaspistool en twee messen. Hier namen 6.000 inwoners deel aan diverse manifestaties. In de stad Lviv wist de politie te verhinderen dat aanhangers van de ultranationalistische Rechtse Sektor een standbeeld van de Russische schrijver Stepan Toedor vernielden.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: