dinsdag 1 december 2015

Krimtataren willen blokkade Straat van Kertsj

De Krimtataren willen ook ook een blokkade van de Straat van Kertsj, de 4,5 kilometer lange zeestraat tussen het Russische vasteland en de door Rusland geannexeerde Krim. Daarmee wordt het schiereiland dan volledig afgesneden, aldus Lenoer Isljamov, de aanvoerder van de groep die de landroutes vanuit Oekraïne blokkeert en er voor heeft gezorgd dat er sinds anderhalve week al geen elektriciteit aan de Krim wordt geleverd.

''We zien het blokkeren van de Straat van Kertsj als een nieuwe stap in ons actieplan. Onze voedselblokkade is een succes gebleken en dat geldt ook voor de energieblokkade'', zegt Isljamov in een interview met de Otkritaja Rossia.

De voedselblokkade van de Krimtataren werd afgelopen week overgenomen door het kabinet. De schade aan de door explosies vernielde hoogspanningsmasten is gisteren door Oekrenergo hersteld. De levering van elektriciteit is echter nog niet hervat, ook niet aan delen van de Oekraïense provincie Cherson. Energieminister Volodimir Demtsjitsjin wil hierover eerst overeenstemming met de actievoerende Krimtataren zien te bereiken.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: