woensdag 23 december 2015

Twintig aanvallen rebellen voor ingaan kerstbestand

In de uren voorafgaand aan het kerstbestand dat om middernacht in ging, hebben de pro-Russische rebellen toch nog twintig aanvallen uitgevoerd op het Oekraïense leger. Er werd met granaatwerpers en zware machinegeweren geschoten op soldaten bij de dorpen Loehanske, Majorsk, Zajtseve, Lovoze en Novhorodske. In de omgeving van het het vliegveld van Donetsk probeerden rebellen een tegenaanval uit te lokken bij Krasnohorivka en Avdiivka.

Na middernacht zou het kerstbestand tweemaal zijn geschonden. Volgens het leger werd gedurende tien minuten met zware machinegeweren geschoten op soldaten bij het dorp Piski, in de buurt van het vliegveld van Donetsk. Bij het dorp Loehanske was een scherpschutter actief. Een legerwoordvoerder meent dat de schendingen het gevolg zijn van de losse organisatiestructuur bij de rebellen.

Door de separatisten in Loehansk wordt melding gemaakt van een beschieting gisteravond van Krasni Liman, een dorp ten noorden van Loehansk, met zeventien 82 millimeter mortieren.

Bronnen: Unian, TASS

Geen opmerkingen: