donderdag 3 juli 2014

Legerwoordvoerder: 'Rebellen gedesoriënteerd'

De rebellen in de Donbas zijn gedesoriënteerd en lijden hevige verliezen, zowel qua mankracht als materieel. Dat heeft woordvoerder Oleksei Dmitrasjkivski van de anti-terrorismeoperatie in het oosten van het land vanmorgen telefonisch aan tv-zender Kanal 5 laten weten. Er zouden 15.000 rebellen actief zijn in de provincies Donetsk en Loehansk.

Het leger zou intussen aan de doelstelling hebben voldaan door de pro-Russische rebellen te verjagen uit een aantal plaatsen, in het bijzonder Zakotne, Raihorodok, Riznikivka en Rai-Oleksandrivka. Een aanval Mikolaivka wordt nu voorbereid, onder meer door de aanvoerlijn vanuit het oosten naar het dorp af te sluiten. Tegelijkertijd wordt voedsel en water aan de bevolking uitgedeeld.

Het Oekraïense leger maakt verder melding van een incident bij een controlepost, die door rebellen werd genaderd in een personenauto met daarop een witte vlag. Eenmaal bij de controlepost werden de militairen daar beschoten. Dat liep slecht uit voor de rebellen, want die werden bij een tegenaanval doodgeschoten.

Volgens het perscentrum van de anti-terrorismeoperatie is gisteren een soldaat gesneuveld in de Donbas, terwijl er achttien gewonden waren.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: