maandag 21 juli 2014

Zes spelers Shachtar Donetsk willen niet terug

Rinat Akhmetov, voorzitter van Shakhtar Donetsk, dreigt met financiële sancties voor de spelers die weigeren terug te keren naar de voetbalclub wegens het conflict dat momenteel woedt in Oekraïne. De Brazilianen Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Ismaily en de Argentijn Facundo Ferreyra zijn zaterdagavond na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Lyon (4-1 verlies) in Annecy niet meer op het vliegtuig richting Oekraïne waren gestapt.

"De spelers hebben contracten waaraan ze zich moeten houden", aldus Akhmetov. "Als ze niet terugkeren, zullen zij de eersten zijn die zullen lijden. Hopelijk zullen het verstand en het hart het halen van het misverstand. Hopelijk laten de spelers zich niet leiden door angst, want er valt niets te vrezen. We zullen voor de veiligheid van de spelers zorgen.''

Wegens het conflict in Oekraïne kan Shakhtar momenteel geen wedstrijden spelen in de eigen Donbass Arena. Het nieuwe seizoen zou komend weekeinde moeten beginnen. De Oekraïense Voetbalbond moet nog beslissen waar de mijnwerkersclub zijn thuiswedstrijden zal afwerken.

Bron: DeStandaard

Geen opmerkingen: